Dalmacija

posni morski menu

  • Tartar od tune začinjen soja sosom, kaprom, ljubičastim lukom i dalmatinskim maslimovim uljem
  • Karpaćo od tune sa četiri vrste paradajza
  • Tartar od brancina (kockice lovljenog brancina, začinjene maslinovim uljem, sokom citrusa, kaprom…)
  • Salata od hobotnice sa maslinama, segmentima paradajza, komoračem, maslinovim uljem i himalajskom solju
  • Karpaćo od hobotnice sa segmentima paradajza, bosiljka, pomardže i limete
  • Salata od pažljivo biranih plodova mora
  • Marinirani gambori u sokovima citrusa i soja sosa, na jastuku začinskog bilja
  • Gambori u kokosovom brašnu
  • Gambori u kori od finog testa
  • Salata od brancina, pomorandže i kinoe
  • Sipa na Tršćanski način (grilovana palenta, sa sipom u paradajz sosu)
  • Hladni rižoto sa tunjevinom, segmentima povrća i tofu sirom
  • Pohovana kraba na štapiću od bambusa sa limunom i maslinom
  • Brusketi sa svežim seckanim paradajzom i bosiljkom
  • Brusketi sa pateom od crnih i zelenih maslina i sa sušenim paradajzom
  • Rolnica od povrća i mesa orade u hrskavoj kori
  • Dagnje u blago pikantnom paradajz sosu
  • Dagnje na crvenoj buzari
  • Gambori na beloj buzari
  • Vongole u buzari belog vina, praziluka i šafrana
  • Crni rižoto sa lignjama i mastilom sipe
  • Rižoto sa vrganjima
  • Rižoto sa gamborima, tikvicom i šafranom
  • Rižoto sa plodovima mora
  • Špagete sa jastogom
  • Dalmatinska gregada sa Pošipom, povrćem i selekcijom ribe
  • Fileti brancina sa grila
  • Rolovani fileti brancina sa gamborom i spanaćem
  • Brancin u pergamentu
  • Fileti orade sa grila
  • Zapečeno meso orade sa povrćem
  • Orada u pergamentu
  • Losos steak
  • Ponjeni losos steak (punjen sa segmentima povrća)
  • Rep grdobe u paradajz sosu, sa komoračem i maslinama
  • Grilovana hobotnica
  • Steak od hobotnice
  • Tuna steak
  • Dinstani San Pier u belom vinu (komad)
  • Zubatac sa grila
  • Rumbač sa grila
  • Lignje punjene crnim rižotom
  • Grilovane lignje
  • Tigrovi grilovani gambori
  • Mix zelenih salata
  • Paradajz
  • Makovnjača
  • Štrudla sa makom
  • Štrudla sa suvim šljivama i orasima
  • Štrudla sa jabukama, semenom golice i kandiranim kajsijama
  • Pita od domaćih kora sa višnjama
  • Pita od domaćih kora sa bundevom
  • Pita od domaćih kora sa orasima (suva pita)
  • Pita od domaćih kora sa jabukama i cimetom
  • Jabuka u šlafruku
  • Posna tufahija
  • Kruška u crvenom vinu
  • Sitni posni kolači
  • Mus sa mariniranim suvim šljivama
  • Mus od pečene bundeve
  • Voćni plato

Napomena

Menu “Dalmacija”  možete sami kreirati po stavkama i poslati upit klikom na dugme

Kreirajte svoj Menu