Dalmacija
posni morski menu
- Tartar od tune začinjen soja sosom, kaprom, ljubičastim lukom i dalmatinskim maslimovim uljem
- Karpaćo od tune sa četiri vrste paradajza
- Tartar od brancina (kockice lovljenog brancina, začinjene maslinovim uljem, sokom citrusa, kaprom…)
- Salata od hobotnice sa maslinama, segmentima paradajza, komoračem, maslinovim uljem i himalajskom solju
- Karpaćo od hobotnice sa segmentima paradajza, bosiljka, pomardže i limete
- Salata od pažljivo biranih plodova mora
- Marinirani gambori u sokovima citrusa i soja sosa, na jastuku začinskog bilja
- Gambori u kokosovom brašnu
- Gambori u kori od finog testa
- Salata od brancina, pomorandže i kinoe
- Sipa na Tršćanski način (grilovana palenta, sa sipom u paradajz sosu)
- Hladni rižoto sa tunjevinom, segmentima povrća i tofu sirom
- Pohovana kraba na štapiću od bambusa sa limunom i maslinom
- Brusketi sa svežim seckanim paradajzom i bosiljkom
- Brusketi sa pateom od crnih i zelenih maslina i sa sušenim paradajzom
- Rolnica od povrća i mesa orade u hrskavoj kori
- Dagnje u blago pikantnom paradajz sosu
- Dagnje na crvenoj buzari
- Gambori na beloj buzari
- Vongole u buzari belog vina, praziluka i šafrana
- Crni rižoto sa lignjama i mastilom sipe
- Rižoto sa vrganjima
- Rižoto sa gamborima, tikvicom i šafranom
- Rižoto sa plodovima mora
- Špagete sa jastogom
- Dalmatinska gregada sa Pošipom, povrćem i selekcijom ribe
- Fileti brancina sa grila
- Rolovani fileti brancina sa gamborom i spanaćem
- Brancin u pergamentu
- Fileti orade sa grila
- Zapečeno meso orade sa povrćem
- Orada u pergamentu
- Losos steak
- Ponjeni losos steak (punjen sa segmentima povrća)
- Rep grdobe u paradajz sosu, sa komoračem i maslinama
- Grilovana hobotnica
- Steak od hobotnice
- Tuna steak
- Dinstani San Pier u belom vinu (komad)
- Zubatac sa grila
- Rumbač sa grila
- Lignje punjene crnim rižotom
- Grilovane lignje
- Tigrovi grilovani gambori
- Mix zelenih salata
- Paradajz
- Makovnjača
- Štrudla sa makom
- Štrudla sa suvim šljivama i orasima
- Štrudla sa jabukama, semenom golice i kandiranim kajsijama
- Pita od domaćih kora sa višnjama
- Pita od domaćih kora sa bundevom
- Pita od domaćih kora sa orasima (suva pita)
- Pita od domaćih kora sa jabukama i cimetom
- Jabuka u šlafruku
- Posna tufahija
- Kruška u crvenom vinu
- Sitni posni kolači
- Mus sa mariniranim suvim šljivama
- Mus od pečene bundeve
- Voćni plato
Napomena
Menu “Dalmacija” možete sami kreirati po stavkama i poslati upit klikom na dugme